‘Een slechte zaak’, Brabantse verkopers krijgen nauwelijks iPhone 6-exemplaren binnen

26 september 2014 om 21:51 • Aangepast 21 november 2020 om 22:22
nl
De iPhone 6 is vrijdag in de verkoop gegaan, maar een hoop klanten zullen langer moeten wachten op hun bestele toestel. Bij een hoop elektronicazaken in Brabant is slechts een beperkt aantal toestellen binnengekomen, blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

“Een slechte zaak”, noemt een verkoper van BelCompany in Oss het beleid van Apple. Bij de telefoonwinkel hebben veel klanten een iPhone 6 of een iPhone 6 Plus (de grote versie) gereserveerd.
'Je staat machteloos'Er zijn zo’n vijftien toestellen binnengekomen, ‘beduidend minder’ dan vorig jaar bij de iPhone 5s. “Terwijl we toch op vijftig exemplaren hadden gehoopt”, verzucht de medewerker.
De telefoonwinkel vreest dat de concurrentie aan de overkant er met de hoofdprijs vandoor gaat. “Wie de meeste toestellen heeft, is spekkoper, zo simpel is dat”, legt hij uit. Bij Dixons in Tilburg is het nog erger gesteld. Daar is vrijdag geen enkel toestel binnengekomen. “Jammer, maar je staat machteloos hierin”, reageert het filiaal.

Wachten op privacy instellingen...

'Minder dan gewenst'Vanuit het hoofdkantoor liet Dixons al aan klanten weten dat ze ‘zeer beperkt’ de eerste iPhone 6-reserveringen uitlevert. Bij vrijwel alle filialen zijn vrijdag geen 64GB-versies van de nieuwe telefoons binnengekomen. “Deze zullen we volgende week ontvangen en uitleveren. Echter, is dit geen garantie”, schrijft de winkel.
Ook Phone House heeft reeds laten weten dat de 64GB-versie zeer beperkt beschikbaar is. De vestiging in Den Bosch bij Makro kreeg vrijdag maar een paar iPhones binnen. “Het is inderdaad minder dan gewenst”, laat een medewerker kort weten. “Dat zien we ook bij onze andere vestigingen.”

Wachten op privacy instellingen...

Succes in DeurneMaar niet bij iedere zaak, blijkt uit een gesprek met een medewerker in Deurne. Daar is het ‘beter gegaan dan voorgaande jaren’. “Dat komt omdat we beter contact hebben met Apple. Daarom hebben we nu meer exemplaren ontvangen”, spreekt een verkoper tevreden.
De filialen van Media Markt in Breda en Eindhoven waren niet bereikbaar voor een reactie. De vestiging in Almere laat in ieder geval weten dat de nieuwe telefoons beperkt op voorraad in de winkel liggen.
Vaak 'nee' moeten zeggenBij Apple-speciaalzaak Amac in Den Bosch hebben ze vrijdag vaak ‘nee’ moeten verkopen. “Dat wil je niet als medewerker. Veel mensen vroegen naar andere versies, maar die konden we nog niet leveren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.