Marianne Vos gebrand op WK-titel: ‘Ik geef de regenboogtrui niet zomaar uit handen’

27 september 2014 om 00:25
nl
Er is de laatste paar dagen veel te doen geweest rondom de huidige vorm van Marianne Vos. Is het ‘wielerwonder’ uit Meeuwen wel fit genoeg voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada? De olympisch kampioene maakt voor eens en voor altijd een einde aan alle speculaties.
Geschreven door

“Ik ben gebrand op een overwinning”, blikt Vos vooruit naar de veelbesproken wegwedstrijd van zaterdag.
'Geen vanzelfsprekendheid'Zoals elk jaar begint de Brabantse als dé grote favoriet aan de wegwedstrijd van het Wereldkampioenschap in Spanje. De toprenster gaat voor haar derde wereldtitel op rij en vierde in totaal. “Maar het is niet zo dat  winnen een vanzelfsprekendheid is”, vertelt Vos aan Omroep Brabant. “Ik zal in ieder geval de trui niet zomaar afgeven.”
De ellende van zondag, toen ze moest lossen in de ploegentijdrit en werd geconfronteerd met een team dat door een crash niet het einde van de race haalde, is allang naar de achtergrond verdrongen. “Er waren daarna wel wat twijfels, maar die zijn weg”, spreekt Vos tevreden. “Het lijkt een minder lastig parcours, maar het zal in ieder geval slopend worden.”
'Slaat in als een bom'Het wegvallen van Annemiek van Vleuten en Anne van der Breggen is volgens Vos een behoorlijke aderlating. “Voor hen is het einde WK en einde aan de droom. Dat slaat in als een bom. Zeker als je zó erg naar een kampioenschap toe leeft”, vertelt de renster uit Meeuwen.
Ook vader Henk heeft absoluut geen twijfels over de vorm van zijn dochter. "Ze had problemen met de tijdrithouding. Maar haar conditie zal geen probleem zijn", liet de trotse papa aan Omroep Brabant weten.[YouTube:body:http://youtu.be/NjSHt_xnzXs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.