'Grootschalig grijs', mistige ochtend gaat vooraf aan laatste zonnig weekend

27 september 2014 om 08:50 • Aangepast 21 november 2020 om 22:22
nl
Het naar verwachting zonnige weekend is zaterdagochtend met plaatselijk dichte mist begonnen. Weerbureaus verwachten dat dit weekend het laatste zonnige weekend van het jaar is.
Profielfoto van
Geschreven door

"Een grootschalige grijze ochtend, met eerst plaatselijk dichte mist." Zo omschrijft Meteo Group de vroege zaterdagochtend.
Slecht zicht op wegenDe dichte mist zorgt voor slecht zicht op de wegen van Brabant, het KNMI zegt dat het zicht mogelijk minder dan honderd meter kan zijn.
De afgelopen nacht was het redelijk koud. Als lucht te snel afkoelt, komt er te veel vocht in, dat werkt mist in de hand. Met name op het platteland komt dit snel voor. De mist lost maar langzaam op, weet het KNMI.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ondervindt hinder van de mist: tientallen vluchten zijn vertraagd of uitgeweken naar een vliegveld over de grens met Duitsland.
Laatste zonnig weekendMeteo Group verwacht dat het in de loop van de dag vrij zonnig zal worden. Bij weinig wind wordt het een graad of twintig. Zondag kan het volgens Weerplaza.nl zelfs nog een aantal graden warmer worden.
De kans op zulk warm weer in oktober is niet groot, de gemiddelde temperatuur komt deze maand uit op net boven de zestien graden, weet WeerOnline.nl. Wat betreft zon was er deze maand dertig uur meer zon dan normaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.