SP'er Veerle Slegers: 'Jan Marijnissen moet stoppen als partijvoorzitter'

27 september 2014 om 16:04
nl
Jan Marijnissen moet opstappen als voorzitter van de Socialistische Partij. Dat zei SP'er Veerle Slegers uit Tilburg zaterdag in het radioprogramma 'Alles Mag op Zaterdag' van Omroep Brabant. Slegers heeft een conflict met de partij over de afdrachtregeling die voorschrijft dat SP-ers een deel van het salaris dat ze in dienst van de partij verdienen in de partijkas storten.
Geschreven door

Slegers heeft als lid van Provinciale Staten niet genoeg geld in de partijkas gestort. Daarom staat ze niet op de lijst voor de verkiezingen van volgend jaar maart.
Oude partijrottenVolgens Slegers wordt de partij  autoritair geleid door 'oude partijrotten die de partij groot hebben gemaakt'. Dat maakt volgens haar dat de ontwikkeling van de partij stagneert. "Heel veel goede mensen haken af omdat het financieel niet kunnen rondbreien."
Slegers zegt dat ze voorstander is van de afdrachtregeling, maar dat ze maatwerk wil. Zelf kon ze tijdelijk niet volledig afdragen door financiële tegenvallers, vertelt ze. "Ik moest kiezen tussen afdragen of mijn hypotheek", aldus Slegers.
Actief blijven Slegers wil actief blijven binnen de SP en proberen de partij van binnenuit te veranderen. "Dat kan ik niet alleen, maar ik heb heel veel reacties gekregen van mensen binnen de partij die er net zo over denken."
Volgens Slegers zou het goed zijn als er nieuwe mensen in het hoofdbestuur van de partij zitting zouden nemen. Op de vraag of Jan Marijnissen, die al 40 jaar een belangrijke rol speelt in de SP, beter 'iets anders kan gaan doen', zegt Slegers: 'dat denk ik wel'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.