Helmond Sport verliest na spannende wedstrijd van Roda JC: 'Gifbeker moet helemaal leeg'

27 september 2014 om 20:30
In een spannende wedstrijd heeft Helmond Sport zaterdag met 1-2 verloren van titelkandidaat Roda JC. De ploeg van trainer Jan van Dijk kwam met 1-0 voor, maar verloor uiteindelijk toch door een late tegentreffer.

Zonder werkend scorebord, dat eerder in de week slachtoffer van blikseminslag was geworden, begon Helmond Sport aan de wedstrijd tegen het vijftien plaatsen hoger geklasseerde Roda JC. De eerste kans was er na vijf minuten voor de gasten, spits Johan Plat schoot hard op de lat boven Helmond-keeper Jamie Watt.
Helmond Sport terecht op voorsprongDe eerste keer dat Helmond gevaarlijk in de zestien kwam was na twaalf minuten. Lars Hutten kreeg de bal, maar kon niet uithalen omdat hij vastgehouden werd. Scheidsrechter Van Boekel vond het te weinig voor een penalty.  Vijf minuten later schoot Diouck, op aangeven van Hutten, van een meter of zestien wild over. Dezelfde Diouck raakte even later met een bekeken schot de lat.
Daarna ging de wedstrijd gelijk op, zonder dat er grote kansen vielen te noteren. Tot zo’n vijf minuten voor rust. Toen werd de ploeg van Jan van Dijk sterker en schoot Sequeira namens de thuisploeg net naast. Op slag van rust kreeg Helmond alsnog een strafschop.
Rutjes pakte middenvelder Roel van de Sande bij het shirtje en Van Boekel zag hier wél een strafschop in. Stanley Elbers nam de penalty en schoot die beheerst in de hoek. Het was alweer de vierde treffer voor Elbers dit seizoen, die daarmee topscorer is van Helmond.
GelijkmakerNa de pauze was de eerste dreiging van Roda, maar uit een voorzet van Demouge schoot Plat wild over. Tien minuten na rust was het toch raak. De defensie van Helmond greep nauwelijks in, waarna Wiljan Pluim kon opstomen en de bal achter doelman Watt wist te werken: 1-1. Na een uur spelen appelleerde Helmond opnieuw voor een penalty, nadat een voorzet van Hutten tegen een Limburgse arm kwam. Van Boekel vond het niets.
Uitblinkende doelmanIn het vervolg van de tweede helft golfde het spel behoorlijk op en neer, maar was het vooral Roda dat kansjes kreeg. De grootste kans was er in de 75e minuut. Roda mocht een penalty nemen na een lichte overtreding van Kevin Visser. Frank Demouge schoot die bal hard in, maar Jamie Watt zat in de goede hoek en stopte de bal uitstekend.
Daarna bleef Roda druk zetten, maar was er ook een mooie kans van Diouck uit de counter. Demouge zag een inzet gekeerd worden door de bijna onpasseerbare Watt en zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Tot Roda-invaller Regino Cicilia vlak voor tijd vrij voor Watt opdook. Zijn inzet van dichtbij was Watt te machtig, al kreeg de keeper nog wel een hand tegen de bal.
Daarna zette Helmond nog een keer flink aan, maar gescoord werd er niet meer.