Video

Geen podiumplaats voor Marianne Vos bij WK wielrennen: 'Het was op'

27 september 2014 om 20:17 • Aangepast 21 november 2020 om 22:21
nl
De Française Pauline Ferrand-Prevot heeft zaterdag in het Spaanse Ponferrada de wereldtitel wielrennen op de weg veroverd. Ze onttroonde Marianne Vos die in de sprint niet in de buurt kwam van de podiumplaatsen. Tweede werd de Duitse Lisa Brennauer, het brons was voor de Zweedse Emma Johansson.
Profielfoto van
Geschreven door

Vos leek op weg naar haar derde wereldtitel op rij. Samen met Johansson, de Britse Lizzy Armitstead en de Italiaanse Elisa Longo Borghini kwam ze in de slotfase op kop waarbij het wielerwonder uit Meeuwen in de sprint de beste kansen werden toegedicht.

Wachten op privacy instellingen...


'Het doet zeer'Een kilometer voor de finish werd het viertal ingelopen waarna Vos de sprint samen met de Italiaanse Rossello Ratto vroeg inzette. Uiteindelijk sprintte Ferrand-Prevot uit het wiel van Vos, die slechts tiende werd, naar de wereldtitel. De Française is normaal ploeggenote van Vos bij Rabo Liv.
Het wielerwonder uit Meeuwen moest bij de wegwedstrijd genoegen nemen met de tiende plaats. "Als je de titelverdediger bent, doet het altijd zeer. Maar we hebben geen fouten gemaakt, gedaan wat we konden. Het was op'', zei Vos in een eerste reactie.

Wachten op privacy instellingen...

ZelfspotMet dat laatste doelde ze op de sprint die haar niet in de buurt van de medailles bracht. Tot een kilometer voor de finish had Vos in kansrijke positie gereden in een kopgroep van vier. "Emma Johansson viel aan en Lizzy Armitstead ging mee. Als die gaan, dan is het bal. Dan moet je mee'', keek Vos terug.
In de sprint zag ze de Française Pauline Ferrand-Prevot uit haar wiel naar de wereldtitel sprinten. Vos, met enige zelfspot: "Die heb ik vrij goed gelanceerd.''

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.