Brabantse rallyrijders kijken al vooruit naar 2015

28 september 2014 om 16:10
nl
Met nog één wedstrijd op de kalender te gaan zijn de algemene rallytitels al vergeven aan Arjen de Koning (Eindhoven) en Piet van Hoof (Wintelre). De kampioenschapsauto's staan te koop, alsmede veel Nederlandse WRC's. Tijd voor een andere toekomst?
Geschreven door

Sommige teams wachten niet tot het einde van het seizoen om vooruit te kijken naar 2015. Dure WRC's maken plaats voor een iets goedkoper alternatief, de R5 klasse. Vier merken hebben zo'n R5 al in ontwikkeling en trokken de aandacht van Michiel Becx (Esbeek) en Jeroen Swaanen (tweevoudig kampioen, Vessem)
VerlanglijstjeJeroen Swaanen testte in de East Belgium Rally de Ford Fiesta R5, tot nu toe het meest populaire merk in de klasse. "Deze wedstrijd stond al lang op mijn verlanglijstje, dat was een reden om hier te komen rijden. Daarnaast is dit een mooi moment om zo'n auto een keer aan de tand te voelen. Als meerdere mensen met zo'n auto gaan rijden en de WRC's worden verbannen kan dat een hele mooie strijd opleveren", laat Swaanen desgevraagd weten. [YouTube:body:http://youtu.be/46oIcNHiIyo]
De wedstrijd in het Belgische Sankt Vith liep nog niet geheel volgens plan. Een lekke band op de openingsproef zette een streep door een goede klassering, Swaanen finishte als elfde, toch is hij positief. "Ik heb er vanaf de eerste kilometers een goed gevoel bij, hij geeft veel vertrouwen" meent Swaanen die wel het vermogen van een WRC mistte.
Eén R5 al bevestigdMichiel Becx is de concurrentie een stap voor en heeft al een Ford Fiesta R5 aangekocht. Ook hij stond aan de start in België, maar nog wel met zijn vertrouwde Citroën. De nieuwe Ford maakt deel uit van een meerjarenplan. "Volgend jaar is voor ons nog een testjaar. Ik denk zeker dat er volgend jaar wedstrijden kunnen worden gewonnen met zo'n auto, al zal dat nog niet door mij zijn. Jeroen laat hier vandaag zien dat iemand als hij met zo'n auto vooraan mee kan rijden" aldus Becx.
Hij mikt voor 2016 alvast voorzichtig op een kampioenschap. "Even kijken of we het onder de knie krijgen, maar in 2016 gaan we kijken of we voor de prijzen kunnen meedoen" vult Becx aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.