RKC allerlaatste in Jupiler League na blamage tegen Achilles ’29

28 september 2014 om 17:49
RKC Waalwijk is de nieuwe rodelantaarndrager in de Jupiler League. De Waalwijkers verloren zondagmiddag thuis met 4-0 van Achilles ’29.

Na de bekerblamage tegen HHC uit Harderberg was het verlies tegen de semi-amateurs van Achilles de zoveelste klap voor RKC.
Penalty AchillesDe nederlaag was meer dan verdiend. RKC speelde slordig en ongeïnspireerd. In de zesde minuut kon Kursad Sürmeli inkoppen na apathisch verdedigen bij RKC: 0-1. De tweede goal viel na een halfuur. Spits Sandro Calabro trok in z’n eigen strafschopgebied Freek Thoone neer. Die schoot zelf de penalty binnen.
Achilles voetbalde ook allesbehalve geweldig, maar de ploeg uit Groesbeek kwam zes minuten na rust toch op 0-3. Sürmeli schoot de bal onder keeper Arjan van Dijk door. Dat was voor de eerste supporters al het sein om naar huis te gaan.
Gaten in defensieHet lamgeslagen RKC probeerde het daarna wel even, maar veel verder dan een kopballetje van Calabro (over) en een schot van Coster (net naast) kwamen de Waalwijkers niet.
Aan de andere kant strafte Thijs Hendriks een kwartier voor tijd wederom slap verdedigen af: 0-4. RKC mocht van geluk spreken dat Achilles daarna nog een aantal grote kansen miste.
'Iedereen is stil'"Dit is de zoveelste klap", zei aanvaller Sandro Calabro na afloop. "Niemand heeft recht van spreken nu. Iedereen is stil. Misschien is de moed nu een beetje weg aan het zakken."
Vijf maanden geleden speelde RKC Waalwijk nog in de eredivisie. Nu staat de club stijf onderaan in de Jupiler League, met 4 punten uit 8 wedstrijden. Financieel mag de club dan voorlopig gered zijn, maar sportief is redding allesbehalve nabij.
Boze fansBoze supporters van RKC kwamen na afloop verhaal halen. Trainer Martin Koopman ging met een aantal spelers naar buiten en stond de fans te woord.
"Ze waren met name niet tevreden over de strijdlust die we hebben laten zien", zei Koopman daarover. "Dat lijkt ook zo, maar bij ons is het een mentale kwestie. Iedereen wil wel, maar ze laten het gewoon gebeuren."