Brabantse wielrenners onzichtbaar op WK in Ponferrada: 'Geen superdag vandaag'

28 september 2014 om 19:47
nl
De bedoeling was dat hij als wegkapitein een grote rol van betekenis zou spelen in de Nederlandse ploeg op het WK wielrennen. Maar uiteindelijk bleek finishen het hoogst haalbare voor Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek.
Geschreven door

Door een lekke band kwam hij op grote achterstand van de Poolse winnaar Michal Kwiatkowski over de finish. Steven Kruijswijk uit den Bosch stapte anderhalve ronde voor het einde af.
ErekwestieVoor Clement was het zijn eerste WK op de weg. Maar hij beleefde er weinig plezier aan. "Ik reed op een heel slecht moment lek, want juist toen ontplofte de koers voor het eerst. Ik heb geprobeerd terug te komen in het peloton, maar dat lukte niet. Voor mij was de wedstrijd eigenlijk al klaar nog voordat ie begonnen was."
Toch wilde Clement de 254 kilometer uitrijden. "Dat was een erekwestie voor me. Ik heb er altijd van gebaald dat ik in 2008 de Olympische wegwedstrijd niet hebben kunnen uitrijden. Deze wedstrijd wilde ik finishen. Ach, het was een kleine moeite voor me om door te rijden." Lachend: "Ik had toch niets anders te doen vandaag."
Geen superdagSteven Kruijswijk stapte anderhalve ronde voor het einde af. "Ik had geen superdag. We hadden er met z'n allen meer van gehoopt. Het plan was om Mollema en Dumoulin in de slotfase te ondersteunen, maar dat is niet gelukt. Dan mag je stellen dat we onzichtbaar waren op het WK"
Bondscoach Johan Lammerts gaf toe heel teleurgesteld te zijn. "Waarom het niet is gelukt? Die discussie voer ik eerst met het team. Misschien zijn er hele goede redenen waarom het niet goed is gaan. Maar ik had natuurlijk gehoopt dat we mee zouden doen om een plek op het podium, of top 10. Dat is niet gelukt, teleurstellend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.