Protest tegen plannen Thebe tijdens bezoek staatssecretaris Van Rijn in Oosterhout

29 september 2014 om 10:53
nl
Tijdens het bezoek van staatssecretaris Van Rijn dinsdag aan Oosterhout organiseert Actiecomité Oosterhout een protestactie tegen de plannen van thuiszorgorganisatie Thebe.
Geschreven door

Het protest wordt georganiseerd in samenwerking met Abvakabo FNV, SP Tilburg, SP Oosterhout en het Advocatencollectief.
'Schandalig voornemen'Het actiecomité protesteert tegen de gevolgen in de zorg door het Haagse beleid. Daardoor bereiden zorginstellingen zich al voor op bezuinigingen. Zo maakte Thebe eerder dit jaar bekend dat de functie van thuishulp komt te vervallen. Alle werknemers worden ontslagen, maar kunnen ervoor kiezen huishulp te worden. Dat is hetzelfde werk, maar voor een lager loon.
Het actiecomité noemt het voornemen van Thebe schandalig. De initiatiefnemers vinden dat de organisatie de ontwikkelingen in de zorg moet afwachten, omdat nog onduidelijk is wat de gevolgen zijn van het overheidsbeleid. Ook vinden ze dat de Raad van Bestuur van Thebe, gezien de bezuinigingen, te hoge salarissen krijgt.
Verzamelen op parkeerplaatsHet comité verzamelt dinsdag om halfeen op de parkeerplaats aan het Slotjesveld in Oosterhout voor het protest. Het bezoek van de staatssecretaris staat gepland om halftwee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.