Boetes voor Heesbeen Attractieverhuur Eindhoven, taakstraf voor directeur

16 maart 2015 om 16:30
nl
De rechtbank Oost-Brabant heeft de directeur van de Heesbeen Groep in Eindhoven voor fraude veroordeeld tot tweehonderd uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf. De man (41) uit Nuenen bood via zijn twee bedrijven speel- en attractietoestellen te huur aan met zelf vervalste keuringscertificaten.
Geschreven door

De Heesbeen Groep is ook, zoals justitie had geëist, veroordeeld tot het betalen van drieduizend euro boete.  
Daarnaast moet er ruim 43.000 euro aan illegaal verkregen winst worden terugbetaald aan justitie.
'Gevaar voor volksgezondheid'Het Eindhovens bedrijf verhuurt verschillende attracties zoals draaimolens en verkoopt speeltoestellen voor kinderen.
Om kosten te besparen liet de directeur de attracties niet meer keuren, zoals jaarlijks verplicht is. Hij vervalste oude keuringscertificaten en bood de attracties vervolgens met deze papieren via internet te huur aan.
'Puur winstbejag'Omdat de huurders er vanuit gingen dat de attracties goedgekeurd waren, veroorzaakte de 41-jarige directeur een reëel risico of gevaar voor de volksgezondheid. De rechtbank vindt dan ook dat hij handelde uit puur winstbejag. Omdat de directeur nog steeds werkt in deze branche is hem ook een voorwaardelijke celstraf opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.