Bezorgdheid Overloon vanwege tbc in asielzoekerscentrum nog niet helemaal weg na bijeenkomst

29 september 2014 om 22:35
nl
De bezorgdheid bij de ouders van de kinderen op de Josefschool is nog niet helemaal weggenomen. Maandagavond was er een speciale informatiebijeenkomst op de school voor de ouders, maar daar kon niet iedereen gerustgesteld worden. Op de school zitten sinds maandag dertig jonge asielzoekers. Dat zorgt voor onrust omdat sinds kort open longtuberculose heerst in het asielzoekerscentrum.
Geschreven door

Pers was niet aanwezig bij de bijeenkomst. Volgens ouders was het een felle discussie. ''En op deze avond wordt ik niet veel wijzer. Herhaling, herhaling, herhaling, dat is het enige wat ik hoor'', vertelt een boze ouder.
De inwoners van Overloon zijn vooral verbolgen over de summiere informatie die is gegeven over de tbc-besmetting. Maar sommigen zijn na vanavond tevreden. ''Ik weet nu dat ik me geen zorgen hoef te maken om de gezondheid van mijn kinderen.''
Bij de poort van de Josefschool in Overloon was de tbc-besmetting op het acielzoekerscentrum het gesprek van de dag. Ouders zijn al dagen bang dat hun eigen kinderen besmet raken met deze longziekte.
Wantrouwen"Ik weet via vrienden met een medische achtergrond dat het besmettingsgevaar nu klein is. Die vrienden vertrouw ik. De GGD en gemeente vertrouw ik niet. Zij wisten dit vorige week al en hebben er niks over gezegd. Pas nadat de eerste geruchten opdoken, kwamen ze met deze feiten naar buiten", zegt een boze ouder
GGD: beslist geen besmettingsgevaarDe GGD heeft laten weten dat er geen gevaar meer is voor besmetting met tuberculose. De asielzoekers die besmet waren, zijn behandeld of liggen in het ziekenhuis.
Bovendien waren er geen asielzoekerskinderen besmet. De kans op besmetting van andere schoolkinderen is dus nihil, zegt de GGD.
Kinderen genietenDe asielzoekerskinderen zijn vooral blij en opgelucht dat ze naar school kunnen. Zaterdag was daar nog onzekerheid over door de ontdekking van de tuberculose.
Met opgetogen vrolijke gezichten stapten ze voor het eerst hun nieuwe school in Overloon binnen. ''Het was geweldig. Ze kwamen juichend het lokaal binnen en begonnen direct te kleuren. Sommige kinderen hadden zelfs gebakjes gemaakt voor de asielzoekerskinderen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.