Diefstal Gouden Koets: koning Willem-Alexander wil koordje terug en aanvaardt excuses dader

29 september 2014 om 12:42 • Aangepast 24 april 2020 om 17:56
nl
Koning Willem-Alexander is niet boos op de bejaarde 'koordjesdief' uit Sleeuwijk. Hij aanvaardt de excuses van oud-brandweerman Cor Priele die bijna zestig jaar geleden een koordje meenam uit de Gouden Koets. Maar de Koning blijft wel zakelijk. Hij wil het koordje wel terug hebben voor zijn Gouden Koets.
Geschreven door

Een brief van de dienst van het Koninklijk Huis viel zaterdagmorgen in de bus van Cor Priele in Sleeuwijk. De oud brandweerman deed een paar weken geleden - via Omroep Brabant  - de bekentenis deed dat hij meer dan vijftig jaar geleden een koordje uit de Gouden Koets had gejat.
Vernieling Het koord uit het interieur van de Gouden Koets kreeg Cor Priele letterlijk in handen toen hij als jonge brandwacht de koets moest bewaken. Toen Priele met zijn brandweerlaars achter de koninklijke bank bleef hangen en daarmee een koninklijk koordje losrukte, sloeg de paniek toe.
"Ik had de Gouden Koets beschadigd, ik schrok me rot." Vijftig jaar bewaarde hij het koordje, kreeg spijt en stuurde de Koning een brief.
Excuses aanvaard door de KoningIn de brief schrijft het Koninklijk Huis dat de openheid na bijna zestig jaar wordt gerespecteerd. Ook wordt benadrukt dat de koning de excuses die Priele had aangeboden voor het voorval door de koning zijn geaccepteerd.
In de brief laat de stalmeester van Zijne Majesteit de Koning ook weten dat de Koning het op prijs zou stellen dat het inmiddels bekende koordje weer in de Gouden Koets terug zal keren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.