Raad Tilburg gaat niet in op vertrouwelijk rapport over Cinecitta: 'Ik werk niet mee aan heling'

29 september 2014 om 14:34
nl
De gemeenteraad van Tilburg is niet onder de indruk van een vertrouwelijk rapport van de Bank Nederlandse Gemeenten. Daarin staat dat de lening van 2,8 miljoen euro aan bioscoop Cinecitta ongeoorloofde staatssteun is. De bank zet vraagtekens bij de lage rente op de lening en bij de exploitatie.
Geschreven door

Het rapport is in handen van Omroep Brabant.
Voldoende vertrouwenLoes Dielissen van de Tilburgse Volkspartij zegt op basis van de openbare stukken voldoende vertrouwen te hebben in de in de lening. Ze zegt dat er geen enkel risico is en noemt de term staatssteun een fabel: “Wij lenen ook zo vaak geld uit aan voetbalclub Willem II en dit dient een maatschappelijk belang."
Dielissen wil het vertrouwelijk rapport niet lezen, omdat het vertrouwelijk is. Ze zegt te weten wie het gelekt heeft, maar noemt geen naam.
Niet meewerken aan helingCDA-fractievoorzitter Marcel van den Hoven wil niet reageren op het vertrouwelijke rapport van de Bank Nederlandse Gemeenten: “Ik werk niet mee aan heling”, zegt hij. “Als je mij een gestolen fiets zou aanbieden, neem ik die ook niet aan. Hetzelfde geldt voor een rapport dat jullie niet mogen hebben."
SP-fractielid Ron Antens zegt dat het voor het standpunt van zijn partij geen verschil maakt. Verder zegt de SP dat ze het maatschappelijk belang van de bioscoop groot vindt. Antens wil inhoudelijk niet ingaan op het vertrouwelijk rapport.
Kiezen voor cultuurFractievoorzitter Joris Bengevoord van Groen Links heeft het vertrouwelijke rapport niet gelezen en heeft daar ook geen behoefte aan. "Wij kiezen voor cultuur", zegt hij. Bengevoort heeft er alle vertrouwen in dat de exploitatie van Cinecitta in goede handen is en dat de lening wordt terugbetaald.
De gemeente Tilburg doet voorlopig geen aangifte vanwege het lekken van het rapport.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.