Twee jaar na aanslag Waalre probeert politie weer met bewakingsbeelden daders alsnog te vinden

29 september 2014 om 22:45
De ravage na de brand in het gemeentehuis. (Foto: ANP)
De ravage na de brand in het gemeentehuis. (Foto: ANP)
Twee jaar na de aanslag op het gemeentehuis in Waalre zijn de daders nog steeds niet gevonden. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant probeerde het maandag opnieuw. Weer werden de bewakingsbeelden getoond in de hoop dat iemand dé tip heeft die leidt tot de zo gewenste aanhouding.
Geschreven door

De aanslag houdt het onderzoeksteam twee jaar na dato nog steeds in zijn greep. Het gemeentehuis in Waalre ging in de zomer van 2012 in vlammen op nadat twee auto's naar binnen waren gereden.
De daders gingen er vervolgens vandoor in een donkere Audi. De vluchtauto van de daders heeft die bewuste nacht mogelijk in de Eindhovense stadsdeel Tongelre gestaan. [YouTube:body:http://youtu.be/cNXLVpcp3YU]
Achtervolging zonder succesDe politie zette de achtervolging in, maar kon de daders niet meer aanhouden. De politie hoopt dat iemand de auto heeft gezien en vraagt deze mensen contact met haar op te nemen.
Het is niet de eerste keer dat Bureau Brabant aandacht besteedt aan de aanslag. Begin 2013 toonde de politie op televisie bewakingsbeelden van de aanslag en een dader. Niet veel later werd een hoge beloning van 50.000 euro uitgeloofd.
Drie hoofdverdachtenVoor de aanslag zijn nog steeds drie hoofdverdachten in beeld bij het Openbaar Ministerie. Zij werden in de dagen voor de aanslag gezien met in de kofferbak van hun auto gevulde jerrycans.
Het drietal werd vorig jaar aangehouden maar wegens gebrek aan bewijs toch weer vrijgelaten. De politie probeert sindsdien meer bewijs te verzamelen tegen hen. Een 36-jarige man uit Haaren wordt definitief niet meer verdacht van de verwoestende aanslag.
Alle berichtgeving over de aanslag in Waalre is terug te lezen op de themapagina.

Wachten op privacy instellingen...