Stichting Vrienden van de Gay Krant wil beslag laten leggen op huis Henk Krol

30 september 2014 om 09:14
nl
De Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) wil beslag laten leggen op het huis van voormalig voorzitter Henk Krol. Met de opbrengst wil de stichting ruim twee ton subsidie terugbetalen.
Geschreven door

Minister Jet Bussemaker van Cultuur wil de subsidie terug van de stichting uit Best. Het bedrag was bedoeld om er een ontmoetingsplaats voor homojongeren mee te beginnen. Volgens oud-penningmeester Peter Derksen is het geld door Henk Krol echter voor andere dingen gebruikt.
Zo zegt hij bijvoorbeeld dat de seksshop van de Brabander een graantje meepikte uit de subsidiepot. De accountant weigert het jaarverslag van de stichting goed te keuren. Het huis van Krol staat volgens Derksen te koop. Hij wil daarom snel handelen.
Reactie KrolHenk Krol, die inmiddels weer Kamerlid is voor de partij 50Plus, wilde niet uitgebreid reageren op de kwestie. Wel heeft hij laten weten niet aan opstappen te denken.
In het actualiteiten-programma EenVandaag lag Henk Krol maandag ook al onder vuur. Zo stelde de nieuwe aandeelhouder van de Gaykrant, Marc Putman, in het programma dat de Brabander gelogen heeft over de oplagecijfers van het homoblad. Putman voelt zich dan ook ernstig bekocht.
'Teleurstelling'De Stichting Vrienden van de Gay Krant zegt teleurgesteld te zijn in Krol. "De naam van de Stichting wordt zo ook te grabbel gegooid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.