Slager Van Strien uit 's Gravenmoer maakt duizenden 'lekkerste gehaktballen' extra

30 september 2014 om 11:43 • Aangepast 24 april 2020 om 17:58
nl
Slager Marco van Strien uit 's Gravenmoer had dinsdag extra personeel om hem te helpen duizenden gehaktballen klaar te maken. Nu zijn bal is uitgeroepen tot Lekkerste Gehaktbal van Nederland, verwachte de slager enorme drukte.
Geschreven door

Maandagavond werd in Maarssen bekend dat Van Strien winnaar was van de wedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.
Daarbij werden er 54 ballen getest en nog 24 eens gehaktvarianten. Van Strien was een grote kanshebber, want hij werd vorig jaar al tweede. "Het was superspannend. En ik ben superblij dat ik gewonnen heb."
Succes bij de klant nu ook officieel bekroondDe gehaktbal van Van Strien is al jaren een topper in zijn zaak aan de Hoofdstraat in 's Gravenmoer. "Ik verkoop al jaren heel veel ballen, maar nu helemaal", weet van Strien. "Ik heb dinsdag daarom 25 tot 30 man personeel klaar staan om duizenden prijswinnende gehaktballen te draaien. Iedereen wil natuurlijk zo'n bal."
Geheim van de slagerEen goede gehaktbal begint volgens Van Strien bij een goed stuk vlees, waar de pezen uit zijn. Ook voor de rest is de basis zoals 'bij ons moeder in de keuken': paneermeel, eitje erbij, een goede kruidenmix en kneden maar. Dat laatste gebeurt bij deze hoeveelheden natuurlijk machinaal.
Geheime kruidenDe eigen kruidenmix van Van Strien is cruciaal voor de prijswinnende smaak. Maar welke kruiden daarin zitten, dat houdt de slager liever geheim.
Van Strien versloeg in de finale slagerij Bram Haak uit Rotterdam en slagerij Smit uit Ternaard. Brabant was met vier slagers in de finale goed vertegenwoordigd. Behalve winnaar Van Strien eindigden Slager Ron de Kwant uit Hank, slager Koen van Vugt uit Drunen en slager Willy Beerens uit Liempde in de top tien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.