Zoekactie Huijbergen liquidatie Gintas Macionis: geen wapen of nieuwe sporen gevonden

30 september 2014 om 12:24
nl
Het wapen waarmee de 37-jarige Gintas Macionis uit Litouwen in februari werd geliquideerd, is dinsdag niet gevonden op recreatiepark Groenendries in Huijbergen. De politie vond ook geen nieuwe sporen en andere weggegooide spullen.
Geschreven door

Het buurtonderzoek dat dinsdag werd gehouden, leidde wel tot nieuwe informatie. De recherche gaat onderzoeken in hoeverre die bruikbaar is. Om halfvier werd de zoekactie beëindigd.  
Speurhonden ingezet Zo'n twintig agenten zochten dinsdagochtend sinds halftien naar het vuurwapen en mogelijk andere weggegooide spullen. Daarbij werden ook speurhonden ingezet.
Volgens een woordvoerder zijn er recent concrete aanwijzingen binnengekomen dat er na de liquidatie in de directe omgeving spullen zijn weggegooid. Meteen na het misdrijf werd ook gezocht, maar het wapen werd toen niet gevonden.
Opgewacht door de dadersDe 37-jarige Gintas Macionis uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari neergeschoten op de oprit van zijn huis aan de Groenendries. De politie denkt dat hij daar is opgewacht door de daders. Macionis werd in het hoofd geraakt en overleed kort daarna in een ziekenhuis.
Politie en justitie gaan ervan uit dat Macionis slachtoffer is geworden van een afrekening in het criminele circuit.
Compositietekening verdachteKort voor de liquidatie zijn twee mannen in de buurt van het huis van het slachtoffer gezien. In maart besteedden de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan het onderzoek.
In de uitzending werd onder meer een compositietekening getoond van de verdachten. Na de uitzending kwamen twee bruikbare tips binnen.
[YouTube:body:http://youtu.be/68ieUuOGkZY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.