Opleiding Nasi-Bami kok in Best voor omscholing van Nederlandse koks krijgt vervolg - Omroep Brabant

Opleiding Nasi-Bami kok in Best voor omscholing van Nederlandse koks krijgt vervolg

30 september 2014 om 12:50
De training Nasi-Bami Kok die in augustus in Best is gestart, krijgt een vervolg. De SVO vakopleiding Food en Koninklijke Horeca Nederland begonnen deze opleiding om het tekort aan Chinese koks op te vangen en het overschot aan Nederlandse koks terug te dringen.
Geschreven door

De training Nasi-Bami kok werd in het leven geroepen toen de overheid per 1 januari de regels veranderde rond werk- en verblijfsvergunningen van het keukenpersoneel uit Azië. Hierdoor dreigde er een groot tekort te ontstaan aan bekwame koks. En dat terwijl er ook een hoop Nederlandse koks juist een baan zoeken. Verschillende restaurants moesten noodgedwongen de deuren sluiten.
Chinese koks blijven en Nederlandse koks krijgen een baanDeze week maakt Koninklijke Horeca Nederland nieuwe afspraken met minister Asscher van Werkgelegenheid. In dit zogenoemde Wok-akkoord mogen Aziatische koks toch aan de slag blijven in Nederland. Daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moeten de restaurants onder meer een werkeloze Nederlandse kok aan een baan helpen.
En dus is zo'n omscholing tot Nasi-Bami kok nog altijd nodig. De eerste vijf deelnemers aan deze training van de Asian Food Academy doen eind oktober hun examen bij de SVO vakopleiding Food in Best. In november start eenzelfde training in Den Haag en er komen mogelijk andere trainingen, bijvoorbeeld om te leren wokken.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...