Ministerie durft info-avonden hoogspanningsmasten Oosterhout, Zevenbergen niet aan: ‘Te gevaarlijk' - Omroep Brabant

Ministerie durft info-avonden hoogspanningsmasten Oosterhout, Zevenbergen niet aan: ‘Te gevaarlijk'

30 september 2014 om 13:14
nl
De informatieavonden in Oosterhout en Zevenbergen over de gewijzigde route van de 380kV hoogspanningsverbinding door West-Brabant gaan voorlopig niet door. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken kan de veiligheid van bezoekers en andere aanwezigen op dit moment niet worden gegarandeerd.
Geschreven door

Volgens de woordvoerder van Economische Zaken (EZ) is er een veiligheidsanalyse gemaakt. Daaruit blijkt dat de bezoekers en de medewerkers van EZ en TenneT veiligheidsrisico's lopen als ze naar de informatieavond gaan.
BedreigingenOf er bedreigingen zijn binnengekomen, wil de woordvoerder niet zeggen. Wel heeft de beslissing rond de veiligheid te maken met de kwestie rond de nieuwe hoogspanningsmasten en niet met 'andere gebeurtenissen in de wereld'.
Economische Zaken 'betreurt het' dat de bijeenkomst dinsdagavond in Oosterhout en 2 oktober in Zevenbergen voorlopig niet door kunnen gaan. De protestavond van bewoners gaat dinsdag wel door, zo laat het actiecomité '380 kV Oosterhout Nee' weten.
Speciale websiteDe omwonenden van het gewijzigde tracé worden op korte termijn wel op een andere manier geïnformeerd. Voorlopig kunnen alle geïnteresseerden voor informatie terecht op de speciale website over de 380kV-verbinding.
Het ministerie was eigenlijk van plan om de nieuwe hoogspanningsleiding tussen Borssele en Tilburg via een noordelijke route te laten lopen.
Tracé plotseling veranderdEind augustus kwam ineens het bericht dat toch is gekozen voor een andere optie en die loopt via bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, langs onder meer Oudenbosch en Etten-Leur en via de zuidrand van de wijk Oosterheide in Oosterhout naar Tilburg.
Vooral de inwoners van Oosterhout zijn woedend over het plan en startten daarom een petitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.