DAF levert zevenhonderd vrachtwagens aan Russen

30 september 2014 om 13:44
nl
DAF Trucks gaat zevenhonderd vrachtwagens leveren aan het Russische transportbedrijf Monopoly. De order werd ondertekend tijdens een grote vakbeurs in Hannover. De DAF XF Trucks moeten dit jaar en in 2015 geleverd worden.
Geschreven door

Monopoly is een van de grootste transportbedrijven van Rusland.
Bedrijf met meer dan 1000 trucksHet Russische bedrijf krijgt door de aankoop een vloot van meer dan duizend trucks, waarvan dus zevenhonderd van DAF in Eindhoven.
De Russen hebben voor de DAF XF Truck gekozen na uitgebreid onderzoek naar de prestaties. Daaruit bleken betrouwbaarheid, kwaliteit, het zuinig omgaan met brandstof en de lage exploitatiekosten toonaangevend in de markt.
Buiten Russische boycotDAF noemt de order 'een prachtige erkenning voor ons product en ons professionele dealernetwerk in Rusland'.
Uiteraard heeft DAF gecontroleerd of de levering van de trucks valt onder de boycot van Rusland, maar dat bleek gelukkig niet zo. De order is een flinke opsteker voor de Eindhovense vrachtwagenfabrikant, die begin dit jaar te maken kreeg met tegenvallers als gevolg van strengere milieu-eisen.
Het Russische Monopoly is gespecialiseerd in het vervoer van goederen die onder bijzondere omstandigheden moeten worden vervoerd. Volgens het bedrijf uit Sint Petersburg zal deze order het begin zijn van een langdurige relatie met DAF en haar dealernetwerk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.