Video

Laatste dag voor supermarkt Lekker Makkelijk in Lepelstraat

30 september 2014 om 15:03
nl
Buurtsuper Lekker Makkelijk in Lepelstraat sluit de deuren. Dinsdag is de laatste dag. De supermarkt bestond drie jaar en werd grotendeels gerund door mensen met een verstandelijke beperking.
Geschreven door

Omdat er te weinig omzet werd gedraaid, moet de winkel nu dicht. Daardoor heeft Lepelstraat vanaf woensdag geen supermarkt meer. "Ik vind het heel jammer dat ik hier niet kan blijven," vertelt magazijnmedewerker Sinyo Schreiber. "Ik had me net een beetje opgewerkt en nu ga ik mijn collega's missen.
Werkervaring bij de supermarktDe buurtsuper werd drie jaar geleden geopend om mensen met een beperking werkervaring op te laten doen. Als elk huishouden uit Lepelstraat wekelijks tien euro had besteed, was de buurtsuper open gebleven.
'Te weinig verdiend'Voor de werknemers is het dinsdag dan ook een nare werkdag. "Maar we maken er vandaag maar het beste van," zegt begeleidster Monique Mattheussens. "Ik zal de medewerkers vast wel weer ergens anders tegenkomen, maar het is wel heel zonde dat het op geld is misgelopen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.