Ministerie en TenneT zeggen af, maar protest tegen hoogspanningsmasten Oosterhout gaat door

30 september 2014 om 15:13
nl
Het ministerie van Economische Zaken en netbeheerder TenneT zijn om veiligheidsredenen afgehaakt, maar de protestavond van de bewoners in Oosterhout gaat dinsdag gewoon door. Dat laat actiecomité '380kV Oosterhout Nee' weten.
Geschreven door

Het comité wil laten zien dat Oosterhout 'onverminderd tegenstander' is van de hoogspanningsverbinding die vlak langs de bebouwde kom van de stad komt te liggen.
Kinderen zingen protestliedDe bewoners verzamelen zich dinsdagavond om zeven uur bij de sporthal Oosterheide. Daar zingen driehonderd kinderen uit de wijk een protestlied en zal het actiecomité een statement voorlezen.
"Daarin uiten we onze standpunten en de teleurstelling vanwege het afzeggen van de informatiebijeenkomst", zo laat Rogier Gerritzen van het actiecomité weten. De loco-burgemeester en de wethouders zijn ook bij de protestbijeenkomst aanwezig.
Afzegging ministerie een raadselWaarom het ministerie en TenneT hebben afgezegd, is voor Gerritzen ook een raadsel. "Ze hebben vast veel mails gekregen. Misschien dat daar hele vervelende dingen bij zitten. Dan is dat betreurenswaardig."
Maar Gerritzen houdt ook rekening met een andere mogelijkheid. "Ik weet dat een heleboel mensen heel boos zijn. Ons vermoeden is dat TenneT daarvan geschrokken is. Misschien zijn ze bang dat er te veel vragen zijn en te weinig antwoorden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.