Video

Boze actievoerder trekt staatssecretaris van Rijn aan oor: 'Handjes thuis, handjes thuis!'

30 september 2014 om 17:20
nl
Staatssecretaris van Rijn is dinsdagmiddag tijdens zijn bezoek aan Oosterhout door een actievoerder aan zijn oren getrokken. De man werd weggetrokken, waarna hij zelf stennis begon te schoppen tegen de man die hem wegtrok. Uiteindelijk moest dit weer door staatssecretaris van Rijn zelf gesust worden.
Geschreven door

Zorgbehoevenden en zorgverleners stonden voor de deur van het gemeentehuis in Oosterhout om actie te voeren tegen de bezuinigingen in de thuiszorg. Daar stonden ze ook de staatssecretaris op te wachten.
Staatssecretaris moet luisterenDoor middel van een ingestudeerd lied, pakkende teksten en spandoeken, probeerden de actievoerders de staatssecretaris te laten luisteren. Een van de actievoerders hoopte dat te bereiken door Van Rijn aan zijn oren te trekken.
Hij werd direct bij Van Rijn weggehaald. Daarna spartelde hij hevig tegen, omdat hij boos was dat hij werd weggetrokken. "Handjes thuis, hè, handjes thuis", riep de actievoerder tegen de man die hem juist wegtrok bij de staatssecretaris.
Van Rijn sust ruzieDeze onenigheid werd uiteindelijk door de wethouder gesust. "Mijn oor maakt het goed", zei de staatssecretaris na afloop. "Ik had helemaal niet de indruk dat het om een geplande actie ging. Het leek me eerder iemand die zijn emoties de vrije loop liet."
Van Rijn reist door heel Nederland om 400 wethouders te spreken over de Wet maatschappelijke ondersteuning in (Wmo) 2015 en de jeugdhulp.
De staatssecretaris kan zich voorstellen dat de bezuinigingen voor heftige reacties kan zorgen. "Ik begrijp heel goed dat de grote omslag in de zorg emoties met zich meebrengt", aldus Van Rijn. "Daar heb ik ook alle begrip voor, maar laten we het vooral houden op praten en luisteren om er samen uit te komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.