Schutter kickboksgala Zijtaart handelde in paniek, hoger beroep uitgesteld

1 oktober 2014 om 15:32 • Aangepast 21 november 2020 om 22:18
nl
Siamek S., die in 2012 op een kickboksgala in Zijtaart kickbokspromotor Youssef Sabbahi uit Veghel doodschoot en diens broer neerschoot, handelde in paniek. Een psychiater concludeert dat in een rapport dat op verzoek van de verdediging is gemaakt voor het hoger beroep.
Profielfoto van
Geschreven door

Omdat het gerechtshof in Den Bosch de deskundige vragen wil stellen, werd de behandeling van de zaak woensdag uitgesteld. De deskundige kwam woensdag niet opdagen omdat hij in Zuid-Afrika zit.
'Bang dat vrienden werden vermoord'Verdachte Siamak S. (34) heeft verklaard dat hij tijdens een massale vechtpartij begon te schieten omdat hij vreesde dat zijn vrienden werden doodgeslagen. De rechtbank wees vorig jaar het beroep op zelfverdediging of paniek af wegens gebrek aan bewijs. S. werd veroordeeld tot 16 jaar cel voor doodslag en een poging doodslag. Hij ging in hoger beroep.
Bij de schietpartij op het kickboksgala in Zijtaart in november 2012 vielen één dode en één zwaargewonde. Door de vechtpartij op het drukbezochte gala, raakte de kickbokssport in opspraak en in diskrediet.
Advocaat Yannick Quint van Siamek S., de man die twee jaar geleden bokspromotor Youssef Sabbahi zou hebben doodschoten, wil dat zijn cliënt een lagere straf krijgt. Hij is vorig jaar veroordeeld tot zestien jaar cel.

Wachten op privacy instellingen...

Sprake van voorbedachte radeJustitie wil juist een hogere straf voor Siamek S. Volgens het OM was er sprake van voorbedachte rade en is er sprake van moord. Advocaat Quint gaf eerder aan te denken dat het OM met een eis van twintig jaar cel komt.
Om zijn pleidooi kracht bij te zetten, riep Quint de deskundige op. Maar die kwam woensdag dus niet opdagen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.