Vakantieganger maakt dure grap op Eindhoven Airport: 'Moet ik de bom ook uit mijn tas halen?'

1 oktober 2014 om 00:26
nl
Een 23-jarige vakantieganger heeft 750 euro moeten betalen voor een grap op Eindhoven Airport. De man maakte donderdag een opmerking over een zogenaamde bom in zijn handbagage, maakte de marechaussee dinsdag bekend.
Geschreven door

De Nederlandse passagier moest donderdag bij de controle zijn tas openen. Hij vroeg daarop of hij de bom onder in zijn tas er ook uit moest halen.
Aangehouden door marechausseeDe man werd een paar keer gevraagd of er echt een bom in zijn tas zat. Toen de man elke keer zei dat dat zo was, kon de marechaussee niet anders dan de man uit de rij halen.
De man werd vervolgens aangehouden door de marechaussee. ''Wij tolereren dit soort grappen niet. Hiervoor hanteren wij een zero-tolerance-beleid. Dit zijn gewoon geen grappen'', vertelt Richard Haarman van de Koninklijke Marechaussee.
Explosievenverkenners inspecteerden samen met een speurhond de tas. Er werd geen bom aangetroffen.
'Haha grapje'De man werd meegenomen naar het bureau. Hij verklaarde dat de bommelding een grap was.  Hij betaalde de boete van 750 euro meteen en ging vervolgens op vakantie.
De Marechaussee is niet te spreken over de actie van de man. Landelijk gezien is er één grappenmaker per maand die bij de bagagecontrole op het vliegveld zegt een bom bij zich te hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.