Video

Kedeng, kedeng oe oe, fans willen dat Guus Meeuwis doorgaat met stadionconcerten

30 september 2014 om 20:20
nl
De fans van Guus Meeuwis willen niet dat de zanger stopt met de stadionconcerten in Eindhoven. Dinsdag zei de Tilburgse zanger te twijfelen over de 'Groots met een zachte G'-concerten. Maar de fans willen daar niks van weten.
Geschreven door

Op 12, 13, 14 en 20 juni volgend jaar geeft de Tilburger voor de tiende keer zijn Groots met een zachte G-concerten. Hij zou het 'wel chic' vinden om na tien jaar te stoppen.
Maar, de fans hebben hierin ook een stem. Als de fans zijn stadionconcerten niet kunnen missen, wil hij toch doorgaan.
Het is een nachtDe fans vinden het doodzonde als Guus Meeuwis toch zou besluiten na volgend jaar te stoppen. "Het is ieder jaar weer één groot feest, de concerten zijn vaste prik", vertelt Thomas van Dinter uit Boxmeer.
Volgend jaar wordt het de achtste keer dat hij mee staat te zingen met hits als 'Brabant' en 'Het is een nacht'.
Guus is onze zoonOok Anne-Marie de Ruijter uit Nieuwendijk wilt niet dat de concerten ophouden. "Dat zou zonde zijn, ik kijk er ieder jaar naar uit." Ze is een echte diehard concertganger. Ieder jaar is ze samen met haar man en familie afgereisd naar Eindhoven.
Behalve in 2010. Toen was ze net bevallen van haar dochtertje. "Maar de kaartjes waren al in huis", voegt ze eraan toe. Ook voor volgend jaar heeft ze al kaarten weten te bemachtigen.
'Brabant' als openingsdans huwelijkDe liedjes van Guus komen vaak terug in de verhalen van Anne-Marie. Zo was 'Brabant' de openingsdans op haar bruiloft. Maar dat is niet het enige. "Tijdens het namen kiezen voor ons zoontje kwam dit liedje voorbij en toen vroeg mijn man of ik Guus geen leuke naam vond", vertelt ze.
Dat vond ze eigenlijk wel en zo werd hun zoontje Guus genoemd. "Maar het is niet dat hij naar Guus Meeuwis vernoemt is hoor", voegt ze er nog aan toe.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.