Video

Oosterhout loopt uit voor actie tegen hoogspanningsmasten, duizend bewoners protesteren

30 september 2014 om 21:28 • Aangepast 21 november 2020 om 22:18
nl
De protestavond van bewoners in Oosterhout tegen de toekomstige hoogspanningslijn is dinsdagavond massaal bezocht. Het actiecomité '380kV Oosterhout Nee' heeft ongeveer duizend mensen op de been gekregen.
Profielfoto van
Geschreven door

De bewoners verzamelden zich om zeven uur bij sporthal de Oosterheide. Daar zongen zo'n driehonderd kinderen uit de wijk een protestlied.

Wachten op privacy instellingen...

Het ministerie van Economische Zaken en netbeheerder TenneT zouden dinsdagavond ook aanwezig zijn. Om veiligheidsredenen zijn zij afgehaakt voor de geplande informatieavond.
Loco-burgemeester Marian Janse klom op bloten voeten op een trap om de ongeruste Oosterhouters toe te spreken. Ze zei dat Tennet en het ministerie geen enkele reden hebben om bang te zijn. "We zijn allemaal nette mensen in Oosterhout", schalde door de luidsprekers.

Wachten op privacy instellingen...

Al weken onrustEr is al weken onrust over een geplande hoogspanningslijn. Het ministerie was eigenlijk van plan om de nieuwe hoogspanningsleiding tussen Borssele en Tilburg via een noordelijke route te laten lopen.
Eind augustus kwam ineens het bericht dat toch is gekozen voor een andere optie en die loopt via bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, langs onder meer Oudenbosch en Etten-Leur en via de zuidrand van de wijk Oosterheide in Oosterhout naar Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.