Video

Extra vangrail bij Trekkertrek Boerdonk na dodelijk drama in Haaksbergen

30 september 2014 om 21:41
nl
De organisatie van Trekkertrek in Boerdonk bij Gemert neemt extra veiligheidsmaatregelen na het drama in het Overijsselse Haaksbergen. Daar kwamen zondag tijdens een stuntshow met een monstertruck drie mensen om het leven. De organisatie van het Boerdonkse tractorevenement heeft tijdens een extra vergadering maandagavond besloten voor meer veiligheid.
Geschreven door

Trekkertrek Boerdonk wordt zaterdag en zondag gehouden op het evenemententerrein Cox in het dorp. De organisatie hoopt op mooi weer, maar dat is na het drama van zondag niet meer het belangrijkste.
'Als er bij ons maar niks gebeurt'De organisatie is erg geschrokken van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen. ''Normaal gesproken zijn we tevreden als het mooi weer is. Maar nu zijn we toch even goed na gaan denken, wat gaan we doen? Als er bij ons maar niks gebeurt'', vertelt secretaris Dennis Bouwe van de organisatie.
Bij het evenement staat het publiek ook op tien meter, net als in Haaksbergen. ''Er is nog nooit een gewonde gevallen of een tractor uitgebroken.'' Maar toch nemen ze nu extra veiligheidsmaatregelen.
Extra veiligheid gekochtDe vrijwilligers van Trekkertrek gaan woensdag vangrails plaatsen tussen het parcours en het publiek. ''We hebben er al vaker aan gedacht om extra veiligheidsmaatregelen te nemen maar dit drama heeft ons over de streep getrokken.''
In totaal hebben ze tweehonderd meter vangrails op de kop weten te tikken. ''Dat kost ons 10.000 euro. Dat is veel geld maar dat geeft ons een veiliger gevoel.''
De opbouw voor het evenement is in volle gang. De organisatie hoopt vrijdag klaar te zijn voor het evenement van dit weekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.