Guus Meeuwis viert jubileum groots met optreden in Royal Albert Hall, nieuwe cd en nog veel meer

1 oktober 2014 om 01:50
nl
Fans van Guus Meeuwis kunnen hun borst natmaken. De Tilburgse zanger pakt groots uit voor zijn twintigjarig jubileum. Hij brengt deze maand zijn nieuwe cd 'Hollandse Meesters' uit, komt met nieuw televisieprogramma en krijgt een eigen pop-up restaurant genaamd Gustaaf. Hoogtepunt is het eenmalige optreden dat Guus Meeuwis volgend jaar gaat geven in de legendarische concertzaal Royal Albert Hall. Op 24 mei komt er een geheel Nederlandstalig concert in Londen en dat is nog nooit eerder vertoond.
Geschreven door

De zanger zit twintig jaar in het vak en dat wordt groots gevierd. Op een aparte pagina op zijn website is te lezen wat Meeuwis allemaal gaat doen.
Optreden in Royal Albert HallDinsdagavond zat Guus Meeuwis aan tafel bij RTL Late Night. Daar kondigde hij zijn nieuwe cd aan officieel aan. Ook maakte hij bekend dat hij op 24 mei gaat optreden in de Londense concertzaal Royal Albert Hall. Meeuwis is de eerste Nederlandse artiest die daar gaat optreden in het Nederlands.
[Tweet:body:https://twitter.com/kristelvdijk/status/517066319993503744]
Op zijn eigen site legt Meeuwis uit dat hij het plan al lang in zijn hoofd had zitten. "Ik hou er wel van om dingen te doen die niemand verwacht. Ik wilde daar gewoon naartoe, al jaren. Het blijkt dat als je er maar lang genoeg over blijft praten en niemand het gek schijnt te vinden dat je dat dan ook gewoon kan doen."
[YouTube:body:http://youtu.be/AII1FhcuTew]
'Hollandse Meesters' Fans van Guus Meeuwis kunnen 17 oktober in de agenda noteren. Dan brengt de Tilburgse zanger zijn nieuwe cd uit genaamd 'Hollandse Meesters'. Meeuwis heeft samen met New Cool Collective Big Band diverse Nederlandse klassiekers gecoverd waaronder 'Opzij' (met Faberyayo), 'Sammy', 'Kom Van Dat Dak Af' en 'Bestel Mar'.
Voor de bekendmaking van de nieuwe cd van Meeuwis in RTL Late Night was deze al online te bestellen bij webwinkel Bol.com en iTunes. Op iTunes is de nieuwe single 'Opzij' al los aan te schaffen.
Samenwerking met New Cool Collective'Hollandse Meesters' heeft Meeuwis samen opgenomen met de New Cool Collective. Twee jaar terug trad Meeuwis al op met de band in De Wereld Draait Door. Voor de muziekrubriek Changes maakten ze een eigen uitvoering van 'Een Meisje Van Zestien' van Boudewijn de Groot. [Youtube:body:http://youtu.be/rcqSnRsUS4c]
In de uitzending van RTL Late Night bracht Guus Meeuwis dinsdagavond 'Opzij' ten gehore samen met zanger Faberyayo van de Nederlandse rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig. In totaal staan er dertien nummers op de nieuwe plaats van Meeuwis.  
Tracklist Hollandse Meesters1. Zeven Dagen Lang 2. Opzij (met Faberyayo) 3. Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen 4. De Waarheid 5. Is Dit Alles 6. Onderweg 7. Kom Van Dat Dak Af 8. Het Dorp 9. Sammy 10. Lente Me 11. Zeg Me Dat Het Niet Zo Is 12. Nergens goed voor 13. Bestel Mar    
TV-programma en nog veel meerNaast cd en een uniek concert kondigde Guus Meeuwis dinsdagavond nog veel meer aan. Na de uitzending van RTL Late Night kwam een aparte pagina online waarin Guus Meeuwis uit de doeken doet wat hij allemaal doen in zijn jubileumjaar.
Zo komt er op 17 oktober een concert in het Rijksmuseum in Amsterdam. Daar zal Meeuwis zijn nieuwe cd ten gehore brengen. In februari opent Guus vier dagen langs zijn eigen pop-up restaurant met topchef Dick Middelweerd genaamd Gustaaf.
10 jaar Groots met een zachte GHet is nog niet duidelijk of Guus doorgaat met zijn Groots met een zachte G-concertenreeks. Hij twijfelt of hij moet stoppen op zijn hoogtepunt. Op 12, 13, 14 en 20 juni staat het Philips Stadion in Eindhoven in het teken van 10 jaar Groots met een zachte G.[YouTube:body:http://youtu.be/wRLskJCHof8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.