Koning Willem-Alexander opent PlantLab in Den Bosch

1 oktober 2014 om 02:25
nl
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagavond het onderzoekscentrum en hoofdkantoor van PlantLab in De Gruyterfabriek in Den Bosch geopend. De koning deed dat in aanwezigheid van ruim zevenhonderd nationale en internationale genodigden en kreeg een uitgebreide rondleiding door het nieuwe onderkomen van PlantLab in een volledig gerenoveerd historisch gebouw.
Geschreven door

PlantLab houdt zich bezig met plantengroei in afgesloten ruimten, waar geen zonlicht bij kan komen. In plaats daarvan maakt het bedrijf gebruik van de nieuwste snufjes op het gebied van licht- en klimaatcontrole. Daardoor kunnen planten het hele jaar door groeien.
Veel toepassingenDe methode van PlantLab kent een groot aantal toepassingen in de markt, variërend van veredeling en productie van groente, fruit en bloemen, en de productie van ingrediënten voor kindervoeding, medicijnen, smaak- en geurstoffen en cosmetica.
PlantLab is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Noordoost-Brabant als Agrifood Capital, waar onderwijsinstellingen, overheid en bedrijfsleven op hoogwaardig niveau samenwerken op het terrein van voeding, gezondheid en duurzaamheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.