301 teams doen mee aan derde editie Omroep Brabant Cup

1 oktober 2014 om 02:59
nl
Voor de derde editie van de Omroep Brabant Cup hebben zich 301 teams ingeschreven. Dit is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. Vooral het aantal jeugdteams is minder. De reisafstand speelt daarbij een grote rol. "Daar heb je in Brabant veel mee te maken", zegt organisator Ruud Kooijmans.
Geschreven door

De Omroep Brabant Cup is er voor de allerkleinste en allergrootste amateurvoetballers uit Brabant. Ondanks de kleine daling van het deelnemers is de organisatie tevreden.
Festijn"Er wordt door de KNVB al zoveel georganiseerd", zegt Ruud Kooijmans. " Dan mogen wij met deelname van meer dan driehonderd teams in onze handen klappen. We moeten er weer een festijn van maken. Ik denk dat de Omroep Brabant Cup niet meer uit het Brabantse gebeuren is weg te denken."
Te grote afstandenHoewel teams zich nog kunnen aanmelden, denkt Kooijmans niet dat het aantal deelnemers van vorig jaar wordt gehaald. De daling zit met name bij de jeugdelftallen. Hoewel de organisatie de provincie al in regio's verdeelde, blijven de inschrijvingen van de jongste voetballers achter bij de senioren.
Volgens Kooijmans komt dat doordat er later in het toernooi ver gereisd moet worden. "Het leeft wel", zo zegt hij. "Maar waar je in Brabant mee te maken hebt, zijn de afstanden. Voor de senioren is dat prima, maar voor de junioren een probleem."
Loting eerste rondeDe volledige loting van de eerste ronde van de Omroep Brabant Cup is terug te vinden op Omroepbrabantcup.nl.   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.