Emmy Award voor Eindhovense Loretta van der Horst: 'Was heel spektakel'

1 oktober 2014 om 12:18
nl
De Eindhovense Loretta van der Horst heeft woensdag een Emmy Award gewonnen met haar Spaanstalige documentaire 'Trata de Mujeres: De Tenancingo a Nueva York'.
Geschreven door

"De uitreiking was een heel spektakel", vertelt Van der Horst aan Omroep Brabant. "Dit is het eerste jaar dat er een categorie voor Spaanstalige documentaires is. De Spaanstalige gemeenschap in de Verenigde Staten is groeiende. Dat maakt deze Emmy super."
Van der Horst, dochter van een Nederlandse vader en een Puerto Ricaanse moeder, werkt al jaren in Latijns-Amerika als filmmaakster en producent van journalistieke documentaires.
'Heel confronterend'De prijswinnende reportage van Van der Horst gaat over vrouwenhandel vanuit Mexico naar de Verenigde Staten en met name naar New York. "De schaal waarop dit gebeurt, is niet te geloven", legt Van der Horst uit. "De meeste Mexicaanse prostituees hier komen trouwens uit één en hetzelfde plaatsje in Mexico. Alsof alle vrouwen daar gemaakt zijn om prostituee te worden. Daar kunnen wij ons in Nederland niks bij voorstellen."
Hét kippenvelmoment in de reportage is volgens de Eindhovense journaliste het moment waarop een meisje zich realiseert wat er met haar gebeurd is. "Dat ze zich bedenkt dat dit niet normaal is, is heel confronterend."
Belangrijkste Amerikaanse tv-prijsDe Emmy Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Met het winnen van de Emmy kent de journalistieke loopbaan van Van der Horst al op jonge leeftijd een hoogtepunt. Wat volgt? "Ik wil gewoon goede verhalen blijven vertellen", legt de Eindhovense uit. "Verhalen van mensen van wie je in het dagelijks nieuws weinig hoort."
Vorig jaar was Van der Horst ook al genomineerd voor een Emmy, maar toen greep ze nog net naast de prijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.