Winnaar van de Schaamnaam 2014 is Wil Helmes uit Eindhoven

1 oktober 2014 om 09:27
nl
Wil Helmes uit Eindhoven mag een jaar lang de titel Schaamnaam van het Jaar dragen. In De Coen en Sander Show op Radio 3FM werd bekendgemaakt dat hij de meest vreemde naam van 2014 heeft.
Geschreven door

Radio 3FM gaat sinds 2007 jaarlijks op zoek naar de meest grappige combinaties van voor- en achternaam. Belangrijke regel voor de Schaamnaam: het moeten bestaande mensen zijn, die nog te traceren zijn.
‘Pas in Brabant viel mijn naam op’Pas toen Wil Helmes 35 jaar geleden van Limburg naar Brabant verhuisde, begon zijn naam op te vallen. "In Limburg spreken ze mijn naam uit als Wiel. Dat is een stuk minder grappig", zei de winnaar in het radioprogramma De Coen en Sander Show. "Pas sinds ik in Eindhoven woon, wordt de link met ons volkslied gelegd. Dat zorgt nogal eens voor hilariteit."
Ben Bouten en Leen KleingeldBen Bouten en Leen Kleingeld volgden Wil Helmes op de voet in de race om de Schaamnaam van 2014. Zij eindigden op de tweede en derde plaats. Wil Helmes volgt met zijn Schaamnaam Till Bal op, die won in 2013. Hij staat nu in het lijstje tussen bijvoorbeeld Con Domen, Fokje Modder, Hendy Keppy, Louwe Pruim en Stanley Messie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.