Supermarktketen Jumbo uit Veghel tweede grote sponsor nieuwe wieler- en schaatsploeg van Lotto

1 oktober 2014 om 09:37
nl
Supermarktketen Jumbo uit Veghel wordt de tweede grote sponsor van de gecombineerde schaats- en wielerploeg TeamLottoNL. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Met de sponsoring zou een bedrag van zo'n 3 miljoen euro per jaar gemoeid zijn. Een persvoorlichter van Jumbo laat weten kennis te hebben genomen van de berichtgeving, maar niet te reageren op speculaties. "We kijken momenteel naar diverse sponsormogelijkheden."
Geschreven door

De vanaf volgend jaar door Lotto ondersteunde wielerploeg heet nu nog Belkin. Het schaatsteam was de afgelopen jaren actief onder de naam van het Bossche bedrijf BrandLoyalty. Dat bedrijf gaat verder als subsponsor van de gecombineerde sportploeg die een budget van ruim 10 miljoen euro zal hebben.
Samenstelling ploegDe wielrentak van TeamLottoNL bestaat uit onder andere Marc Goos uit Breda, Moreno Hofland uit Roosendaal en de Bosschenaar Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Wilco Kelderman en Sep Vanmarcke.
De schaatsploeg van coach Jac Orie heeft onder meer Sven Kramer, Stefan Groothuis en Jan Smeekens in de gelederen. Als het aan Orie ligt, blijft ook de vrouwentak van zijn formatie, het huidige Team Activia, ook op langere termijn intact. De vrouwenploeg bestaat onder andere uit Annette Gerritsen en Diane Valkenburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.