Video

Provincie Brabant stemt in met jacht op geesten en spoken in lege vervallen Koninklijke Lederfabriek

1 oktober 2014 om 12:47 • Aangepast 24 april 2020 om 18:01
nl
In de oude vervallen Koninklijke Lederfabriek in Oisterwijk heeft een groep onderzoekers paranormale activiteiten waargenomen. De leegstaande fabriek is een van de Brabantse erfgoedcomplexen waarin de provincie 12 miljoen euro investeert voor renovatie en herbestemming.
Geschreven door

In de ruim tachtig jaar dat de Koninklijke Lederfabriek Oisterwijk open was, hebben in het nu vervallen complex duizenden mensen gewerkt. De zielen en gedachten van al die werkers hebben volgens Alex Helmers nog steeds geen rust gevonden en dolen nog volop rond in het complex.
SpookjachtenMet instemming van de provincie organiseert Helmers eind oktober een aantal spookjachten in het vervallen en verlaten complex.
Spiegelfabriek"Wij hebben onderzoek gedaan en daar is onder meer uit voort gekomen dat op de plek waar nu de KVL staat ooit een spiegelfabriek heeft gestaan. Bij opgravingen op het terrein hebben we ook menselijke resten gevonden en een dagboek." De gewelddadige beschreven gebeurtenissen in dagboek (die fictie zijn) zijn ook de leidraad voor de Ghostexpedition, het eerste Halloweenevenement ooit in een provinciaal  erfgoedcomplex.
Ambtenaren houden van spoken "Bij de provincie Brabant waren ze direct enthousiast toen ik mijn plannen presenteerde", vertelt de jonge spook-ondernemer. "Ze boden mij meerdere complexen aan waar ik uit kon kiezen om onze Ghostexpedition te kunnen houden. Er zat een klooster bij, een bunker en diverse lege fabrieken."
Hartpatiënten niet welkom De oude KVL in Oisterwijk moet in 2020 helemaal klaar zijn voor hergebruik, en nieuwe bedrijfjes. Ronddolende zielen, geesten en spoken worden eind oktober verjaagd met diverse spooktochten in het pand. Aan de expeditie in het vervallen pand mogen echter geen hartpatiënten en zwangere vrouwen deelnemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.