Video

Veldrijdster Sanne van Paassen uit Vlierden maakt zondag na veel ellende haar rentree

1 oktober 2014 om 15:15 • Aangepast 24 april 2020 om 18:01
nl
Sanne van Paassen uit Vlierden kan zondag in Gieten weer aan de start van een veldrit verschijnen, na maanden van blessureleed voor de renster van Boels-Dolmans.
Geschreven door

"Ik heb een periode gehad waarin ik bang was dat ik nooit meer een wedstrijd zou kunnen rijden. Als ik met mijn boodschappenfiets een heuveltje op ging, was de pijn niet te verdragen", zegt Van Paassen. "Maar gelukkig kan ik nu weer genieten, heerlijk trainen en sporten. Dat geeft zo'n ongelooflijk fijn gevoel."
Internationale topDe 25-jarige Van Paassen reed zich de afgelopen jaren tussen de internationale top. In het seizoen 2010-2011 pakte ze de eindzege in de wereldbeker en eindigde twee keer als tweede bij de Europese titelstrijd.
Een blessure aan haar bovenbenen maakte een einde aan haar opmars. Maandenlang werd gezocht naar een oorzaak, maar uiteindelijk kwamen haar klachten vooral door overbelasting. Na veel rust en intensieve massage ging het weer de goede kant op.
Komend weekeinde is een belangrijke testDe wedstrijd in Gieten wordt een belangrijke test voor de inwoonster van Vlierden. "De zenuwen beginnen nu al een beetje toe te nemen. Ik hoop vooral dat ik mijn eigen koers kan rijden. Het zou mooi zijn als ik bij de eerste tien kan finishen."
In november wil ze de balans opmaken. "Dan zal wel duidelijk zijn wat mijn benen aankunnen. Als het goed gaat, hoop ik het WK en EK te kunnen halen. Dan is mijn seizoen absoluut geslaagd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.