Video

Bewoners Mercatorlaan Waalwijk worden gek van de loslopende hanen: ‘Ze kwèkken de boel bij elkaar’

1 oktober 2014 om 15:47
nl
Sommigen zijn er helemaal klaar mee, de acht loslopende hanen die rondscharrelen bij het woonzorgcentrum Samarja in Waalwijk. Elke ochtend worden de bewoners veel te vroeg wakker gemaakt als de beestjes alle acht flink beginnen te kraaien.
Geschreven door

Hoe de hanen daar komen en van wie ze zijn, is niet duidelijk. Ze zijn in ieder geval niet van het zorgcentrum. De hanen zouden er door iemand zijn achter gelaten toen het nog kuikentjes waren, zeggen buurtbewoners.
Dat geluidNu de hanen groot zijn, maken ze elke ochtend veel mensen te vroeg wakker. "Ze maken heel veel lawaai", zegt een buurtbewoner. "Het is wel een mooi gezicht", zegt een ander. "Maar het geluid is minder."
Hoewel het niet duidelijk is van wie de hanen zijn, vindt waarnemend locatiemanager Frans Korf van  Samarja dat er iets aan moet gebeuren. "Het neemt nu zulke proporties aan dat we iets moeten doen", zegt Korf.
HanenvangerDe gemeente Waalwijk gaat er voor zorgen dat de hanen worden gevangen. "Dat moet binnen enkele dagen gebeuren", laat een gemeentewoordvoerder weten. "Dan zou de rust weer weder moeten keren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.