Oeteldonkse Club pakt rond 132-jarig jubileum fors uit met spektakelstuk 't Bosch Mysterie

1 oktober 2014 om 19:08 • Aangepast 21 november 2020 om 22:17
nl
Met een feest dat maar liefst elf dagen duurt viert de Oeteldonkse Club dit jaar zijn 132-jarig jubileum. Den Bosch zal weten dat een van de oudste carnavalsverenigingen van Nederland jarig is. Want 11 x 11 + 11 = 132 jaar word je als carnavalsvereniging niet zomaar. En dus staat de stad van 1 tot en met 11 oktober in het teken van het 'Miraokuls Spektaokul'.
Profielfoto van
Geschreven door

De feestelijkheden kregen woensdagavond een spectaculaire start met de opvoering van het 't Bosch Mysterie. Een stuk over Den Bosch, losjes gebaseerd op de thema's uit het werk van Jeroen Bosch. "We spelen geen schilderijen van hem na," zegt regisseur Harold Schraven, "maar we gebruiken zijn schilderijen als basis voor een eigen verhaal."

Wachten op privacy instellingen...

'Jaar lang aan gewerkt'Aan het stuk werken achthonderd spelers, muzikanten, zangers en technici mee. Menno Wieten speelt meerdere rollen, onder andere die van ramenlapper. "Het is fantastisch om hieraan mee te doen," zegt hij. "Dat zoiets groots gedragen worden door een samenleving als Den Bosch is heerlijk."
Dat vindt ook Annemieke Calatz die als Annie in ochtendjas en in grote paniek over straat moet rennen. "We hebben er met zijn allen een jaar hard aan gewerkt, dus ja, ik ga het straks zeker missen. Maar voorlopig ga ik iedere avond genieten."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.