Phillip Cocu ziet Dinamo Moskou als test voor PSV: 'Mooie tegenstander voor ons'

1 oktober 2014 om 23:19 • Aangepast 21 november 2020 om 22:17
nl
Phillip Cocu ziet de Europese confrontatie met Dinamo Moskou als een mooie test voor PSV. De ploeg uit Eindhoven gaat weliswaar aan kop in de eredivisie, maar verloor de laatste twee uitwedstrijden tegen PEC Zwolle (3-1) en sc Heerenveen (1-0). In Dinamo Moskou, de huidige nummer 3 van de Russische competitie, treft PSV donderdag een sterke tegenstander in de Europa League.
Profielfoto van
Geschreven door

"We kijken er naar uit om deze wedstrijd te spelen en om te kijken hoe we ons kunnen meten met een ploeg als Dinamo", zei Cocu woensdag voorafgaand aan de training in de Arena Chimki.
'Dinamo Moskou heeft kwaliteit in huis'PSV begon de Europa League twee weken geleden met een zwaarbevochten zege op Estoril (1-0), terwijl Dinamo Moskou met 2-1 won bij Panathinaikos. "We hebben enkele wedstrijden van Dinamo bekeken. Het is een elftal met behoorlijk wat kwaliteiten, met een paar spelers die ook in de Nederlandse competitie hebben gespeeld. Ook bij onze club, dus die kennen we goed", zo doelde Cocu op Stanislav Manolev en Balázs Dzsudzsák.
De ploeg van de Russische trainer Stanislav Cherchesov staat na negen wedstrijden derde in de nationale competitie met 19 punten, achter Zenit Sint-Petersburg (25) en CSKA Moskou (21). Met Alexander Büttner en Douglas telt de selectie van Dinamo Moskou nog twee bekende gezichten.
'Nieuwe wedstrijd kan niet snel genoeg komen'Volgens keeper Jeroen Zoet kan PSV donderdag een belangrijke stap zetten in Moskou. "Dinamo is een sterke tegenstander, maar dat is alleen maar mooi. Je speelt tegen een aantal bekende spelers wat leuk is, maar het gaat om het resultaat. We gaan de wedstrijd in om te winnen, niet om niet te winnen."
Zoet vindt dat het beter moet dan afgelopen weekend toen PSV met 1-0 onderuit ging tegen sc Heerenveen, iets waar verdediger Jorrit Hendrix het roerend mee eens is. "Na zondag kan een nieuwe wedstrijd niet snel genoeg komen omdat dat nare gevoel van het verlies weg te spelen, daar zullen we ook alles aan gaan doen. Het is te vroeg om nu al over een cruciale wedstrijd te spreken, maar je kan een gaatje slaan."
'Strijden om door te komen'Trainer Cocu weet dat Dinamo niet snel te verslaan is maar zal alles doen om punten te pakken in Moskou. "Het team is fysiek sterk en bestaat uit veel spelers die het verschil kunnen maken. Een mooie tegenstander voor ons om alles er uit te halen", aldus Cocu. "We hebben de ambitie en doelstelling om door te komen. Daar gaan we donderdag voor strijden."    [Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/517315714106269696]  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.