ZLTO-voorzitter Hans Huijbers doet stapje terug bij VION

2 oktober 2014 om 12:46 • Aangepast 24 april 2020 om 18:04
nl
De voorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie Hans Huijbers is per 1 oktober niet meer de hoogste baas van vleesverwerker VION in Boxtel. Voormalig Rabobankbestuurder Sipko Schat heeft zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen overgenomen. Huijbers is nu vicevoorzitter.
Geschreven door

Hij heeft volgens VION de stap genomen om meer tijd te kunnen besteden aan de toekomst van de ZLTO, de enige aandeelhouder van de vleesverwerker.
LiboraffaireSipko Schat werd bij Rabobank ontslagen na de Liboraffaire, waarbij bankiers manipuleerden met rentetarieven. Schat was bij Rabobank verantwoordelijk voor de afdeling die zich aan de fraude schuldig maakte. Topman Michiel Herkemij van VION zegt in een verklaring dat de ervaring van Schat in het bankwezen en in de agrarische sector van pas komt bij VION.
In de vleessector ontstond vorig jaar discussie over het aanblijven van Hans Huijbers als voorzitter van de raad van commissarissen van VION, nadat het bedrijf in opspraak was gekomen door verschillende voedselschandalen.
Michiel Herkemij werd aangesteld om schoon schip te maken bij VION. In de sector vroegen sommigen zich af of dit wel mogelijk was als Huijbers op zijn plek bleef zitten als voorzitter van de raad van commissarissen, temeer omdat de schandalen onder zijn verantwoordelijkheid hebben plaatsgevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.