Auteur verboden dagboek moeder Marianne Vaatstra houdt boekverbranding in Dongen

DONGEN - Hans Mauritz uit Dongen is mede-auteur van 'Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra'. De titel van het boek doet eer aan, want het boek is nu ook echt verboden door de rechter. Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat het auteursrecht van de moeder van het vermoorde meisje Marianne Vaatstra is geschonden. De auteur heeft het boek op eigen initiatief dan maar verbrand.
De schrijvers Wim Dankbaar en Hans Mauritz brachten het boek over de moord op Marianne Vaatstra vorig jaar uit. Daarin beweren zij dat het Openbaar Ministerie met vervalst bewijs de verkeerde dader heeft gepakt.

De auteurs gebruikten delen van het dagboek van Mariannes moeder Maaike, maar van het hof mag dat niet. Alle boeken met daarin verwijzingen naar het dagboek moeten worden vernietigd.  

Moord
Vaatstra werd op 1 mei 1999 op zestienjarige leeftijd verkracht en vermoord. Zij was onderweg van Kollum naar haar ouderlijk huis in Zwaagwesteinde en werd vlak bij Veenklooster gevonden. Op 18 november 2012 is Jasper S. gearresteerd en op 6 december 2012 heeft hij de moord bekend.