Lingo neemt geen groots afscheid van kijkers: 'Geen afsluiting van een tijdperk'

2 oktober 2014 om 13:55
nl
Trouwe fans van Lingo moeten donderdagavond afscheid nemen van hun favoriete spelletjesprogramma. Na 25 jaar is voorlopig de laatste aflevering te zien. Presentatrice Lucille Werner uit Eindhoven neemt niet met veel bombarie afscheid van de kijkers.
Geschreven door

"We beschouwen het niet als een afsluiting van een tijdperk, omdat we nog in gesprek zijn met de NPO over een zomereditie. Het wordt een normaal afscheid in een aflevering met gewone gasten, want die hebben Lingo groot gemaakt", licht een woordvoerster van AVROTROS toe.
Brabanders in laatste afleveringDonderdagavond om vijf voor half zeven wordt op NPO 2 de laatste aflevering van Lingo uitgezonden. Twee Brabanders zullen daarin te zien zijn. Later donderdagavond lees je op Omroep Brabant hoe zij hebben gepresteerd.
LEES OOK: Lingo stopt, 25 jaar populair woordspelletje in 25 tweets: 'De ballen!'
Lingo vierde begin dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Sinds 1989 presenteerden Robert ten Brink, François Boulangé en Nance het spelletje. Sinds september 2005 was Lucille Werner het vaste gezicht.
Tegenvallende kijkcijfersLingo verhuisde dit jaar om plaats te maken voor De Wereld Draait Door, maar kampte op NPO 2 met tegenvallende kijkcijfers. In juli werd bekend dat de spelshow stopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.