Video

Brabantse dj's hebben een zwaar leven: In één maand in vier tijdzones, drie uur slaap per nacht

2 oktober 2014 om 14:02
nl
Regelmatig moet een dj om gezondheidsredenen zijn show afzeggen. Zo maakte de Tilburgse dj Brennan Heart bekend dat hij tot november al zijn shows heeft afgezegd. Ook de Zweedse DJ Avicii heeft een tijdje rust ingepland omdat de vele optredens zijn tol gingen eisen. "Er zit een enorme druk op deze wereld en dat zien mensen niet. Dat gaat allemaal zijn tol eisen na verloop van tijd", aldus Brennan Heart.
Geschreven door

In een zesdelige serie in het Omroep Brabant-programma Onder Ons vertellen vijf Brabantse grootheden uit de dance-industrie over hun soms bizarre leven.
'Zwaar, maar leuk'Dj Hardwell en Dannic uit Breda, Showtek en Sander van Doorn uit Eindhoven en Brennan Heart uit Tilburg reizen de hele wereld rond, van Australië naar Zuid-Amerika en van Ibiza naar Japan.
"Het is een zwaar leven, maar wel een heel leuk leven", aldus de Eindhovense dj Sander van Doorn.
Lees ook: Aflevering 1: Brabantse dj's koningen van de draaitafels in de internationale dancewereldLees ook: Aflevering 2: De beste dj's ter wereld zijn trots op hun Brabantse komafLees ook: Aflevering 3: Brabantse DJ's worden steeds meer artiest: 'Produceren is belangrijker dan draaien'
Lichamelijke struggles"Ik heb vorig jaar letterlijk in het ziekenhuis gelegen omdat ik gewoon oververmoeid was", aldus de Bredase dj Dannic. Brennan Heart is vorig jaar begonnen met een koolhydratenarmdieet. "Het ging niet meer. Ik voelde me niet meer fit, aldus de nummer 61 uit de DJ Mag Top 100."
"Het draaien is soms heel verleidelijk en dan loop je soms tegen lichamelijke struggles aan. Dat je in vier tijdzones in een maand leef en dat je soms maar drie uur per nacht slaap", aldus het Eindhovense duo Showtek.
Van hot naar herDe Bredase dj Hardwell moest vorig jaar ook vanwege zijn gezondheid shows afzeggen. Hardwell vertelt dat hij meer dan 250 vluchten per jaar doet. "Het is heel veel. Het is van hot naar her, we komen overal", aldus de nummer 1 dj van de wereld.
Fabian Bohn, dj Brennan Heart, maakt in augustus bekend dat hij om gezondheidsredenen al zijn shows in september en oktober heeft afgezegd. "Hoe hard ik ook gewerkt heb voor de artiest Brennan Heart ik had misschien iets meer aandacht moeten besteden aan mezelf, aan mijn privépersoon", aldus Fabian.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.