Advocaat Spong: 'Justitie denkt dat mijn cliënt brein is achter overval Goldies in Deurne'

2 oktober 2014 om 19:02
nl
Justitie denkt dat de derde verdachte die is aangehouden in de zaak Goldies, het brein zou zijn achter de overval op de juwelier uit Deurne. Dit zegt de advocaat van de verdachte Gerard Spong tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

Volgens Spong is zijn cliënt echter onschuldig. Hij speelt geen enkele rol in deze hele zaak, zegt de advocaat.
Donderdagmiddag was er een hoger beroep over de verlenging van het voorarrest van deze derde verdachte. De pers mocht hier niet bij aanwezig zijn. Maar de verdachte blijft langer in voorarrest zitten.
Rol in voorverkenning juwelierJustitie verdenkt deze verdachte van medeplegen of medeplichtigheid, vertelt Spong. "Volgens justitie zou zijn rol een soort van voorverkenning geweest zijn. Twee weken voor de overval is mijn cliënt inderdaad bij Goldies in Deurne geweest voor een reparatie van een sieraad."
Daar heeft hij zich volgens de advocaat ook meteen vrijgepleit van betrokkenheid bij de overval. "Hij heeft na de reparatie ook zijn eigen naam en telefoonnummer achtergelaten. Dat doe je natuurlijk niet, zo een fantastisch spoor achterlaten. Deze voorverkenning is een totaal uit het verband gerukte affaire."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.