PSV treft Dzsudzsák en Manolev: hoe goed/slecht waren ze ook alweer? - Omroep Brabant

PSV treft Dzsudzsák en Manolev: hoe goed/slecht waren ze ook alweer?

2 oktober 2014 om 17:07
nl
De Europa League-wedstrijd donderdagmiddag tegen Dinamo Moskou betekent voor de Eindhovense club een weerzien met twee oud-spelers: de Hongaar Balázs Dzsudzsák en de Bulgaar Stanislav Manolev. De eerste geliefd om doelpunten uit prachtige vrije trappen. De ander vaak mikpunt van spot.
Geschreven door

Balázs Dzsudzsák kwam in 2007 over van het Hongaarse Debreceni VSC naar PSV. De kleine aanvaller stal al snel de harten van het PSV-publiek met zijn acties op de linkervleugel en zijn vrije trappen die regelmatig doel troffen. In vier seizoenen scoorde hij 55 keer voor PSV.
In 2011 vertrok Dzsudzsák naar Anzhi in Dagestan, maar daar speelde hij niet lang. Na een half jaar tekende hij een contract bij Dinamo Moskou.
Stanislav ManolevZo geliefd als Balázs Dzsudzsák werd Stanislav Manolev nooit in Eindhoven. De Bulgaarse rechtsback kwam in 2009 over van de Bulgaarse club Litex Lovech. Hij speelde vaak, maar wisselde te vaak goede wedstrijden af met slechte.
Daardoor werd Manolev het mikpunt van spot. In het programma Voetbal International werd hij wekelijks op de hak genomen door René van der Gijp.
Amper aan spelen toeIn de laatste twee seizoenen bij PSV kwam Manolev amper aan spelen toe bij PSV. Hij werd in die periode een half jaar uitgeleend aan het Engelse Fulham, maar kon daar geen contract in de wacht slepen.
Halverwege vorig seizoen werd zijn contract ontbonden. Via Koeban Krasnodar kwam Manolev begin dit seizoen terecht bij Dinamo Moskou. Mocht hij vanmiddag starten in de basis dan zal hij ongetwijfeld iets recht willen zetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.