PSV verliest in blessuretijd van Dinamo Moskou

2 oktober 2014 om 22:19
PSV heeft donderdag de tweede groepswedstrijd in de Europa League verloren van Dinamo Moskou. De Russen wonnen in Moskou met het kleinst mogelijke verschil door een doelpunt in blessuretijd: 1-0. Daarmee werd PSV afgestraft voor het missen van vele kansen.

PSV begon niet onverdienstelijk aan de wedstrijd. Na een sterke openingsfase van de Russen met daarin een grote kans voor Samba, trokken de Eindhovenaren de wedstrijd in evenwicht.
Dat resulteerde in een schot op doel van Georginio Wijnaldum, dat maar net uit het doel kon worden getikt door de Russische doelman Gabulov. Ook Adam Maher kreeg in de eerste helft een grote kans op de 0-1 na een goede aanval van de Eindhovenaren. Zijn schot vanaf de zestien miste echter kracht en precisie.
In de rest van de eerste helft golfde het spel op en neer. Beide ploegen leden veel balverlies. Daardoor kreeg met name Dinamo Moskou nog een paar levensgevaarlijke kansen, maar de defensie van PSV bleef dit keer aardig op de been.
Tweede helftDe tweede helft verschilde niet veel van de eerste. Beide ploegen bleven slordig aan de bal en kregen hun kansen, waaronder één van Wijnaldum, die wederom niet van dichtbij wist te scoren. De grootste kans van de wedstrijd was echter voor PSV'er Florian Jozefzoon. Na een vlijmscherpe counter van PSV miste hij voor open doel.
De wedstrijd leek lange tijd in een gelijkspel te eindigen, maar uiteindelijk was het Zhirkov, die in blessuretijd de Russen alsnog naar de overwinning schoot.