Video

B-R-A-B-A-N-T! Twee Brabanders winnen laatste Lingo, afscheid Lucille: 'Woorden schieten tekort'

2 oktober 2014 om 20:48
nl
Met een grote glimlach en met een denkbeeldige cheque in handen, lopen ze trots het Media Park in Hilversum uit. Onder grote druk hebben ze het geflikt: het winnen van de laatste Lingo. Onze provincie is twee jonge helden rijker: Erwin van Uden (24) uit Oss en Valerie Vugts (21) uit Sint-Michielsgestel gooiden hun taalkunsten in de strijd en wonnen met grote voorsprong.
Geschreven door

De laatste aflevering van Lingo werd eind augustus in Studio 31 opgenomen, maar het slotstuk was pas donderdagavond op televisie te zien. Lucille Werner uit Eindhoven maakte er geen groots afscheid van en hield het kort: "Woorden schieten tekort. Dit is Lingo!", waarop de oude, vertrouwde tune werd ingezet.
[Tweet:body:https://twitter.com/erwin_24nl/status/517727574571880448][Tweet:body:https://twitter.com/TomvanderLinden/status/517690372148191232]
Glansrijk naar de finaleOnder toeziend oog van tientallen vrienden en familieleden raadden Erwin en Valerie woord na woord goed. Met een dikke voorsprong op de concurrentie stroomden de talentvolle puzzelaars door naar de finale.
"We hadden niet eens geoefend", lacht Erwin na de opnames. "Maar het ging inderdaad goed. Beter dan ik had verwacht." Na het pakken van de zilveren bal kozen de vrienden voor de helft van het prijzengeld.
LEES OOK: Lingo stopt, 25 jaar populair woordspelletje in 25 tweets: 'De ballen!'
Het tweetal, dat communicatie studeert aan de Fontys Hogescholen in Tilburg, had al een tijdje plannen om mee te doen aan Lingo. "Ik keek het vroeger altijd met mijn ouders op de bank. We vinden het jammer dat het programma van de buis gaat", aldus Erwin.
Zijn favoriete Lingo-herinnering? "Dat is toch wel de aflevering met Robert Jensen en Jan Paparazzi als deelnemers. Dat was fantastisch."
[YouTube:body:http://youtu.be/WjvgH8yU7Aw][Tweet:body:https://twitter.com/NPO2/status/517708214570598400]
[Tweet:body:https://twitter.com/MariekevMil/status/517713887459037184][Tweet:body:https://twitter.com/Lezenschrijven/status/517680906870734848][Tweet:body:https://twitter.com/Sjoerd_deVos/status/517718483644481536]
Lingo moet van de buisLingo kampte op NPO 2 al maandenlang met tegenvallende kijkcijfers. De programmamakers probeerden het programma te moderniseren voor jongeren, maar tevergeefs. De show moet van de buis.
Lucille bleef zowel tijdens als na de uitzending opvallend sterk. "Ik wil alle kijkers bedanken voor al die jaren. En wie weet, tot ooit."
AVROTROS beschouwt donderdagavond niet als een afsluiting van een tijdperk. Achter de schermen werd er echter behoorlijk emotioneel gereageerd. De makers vlogen elkaar in de armen, onder wie ook Lucille en haar trouwe sidekick 'JP'. Ook 'de man zonder gezicht' baalt dat de show na 25 jaar verdwijnt. "Gelukkig zijn de reacties die we krijgen van onze trouwe kijkers hartverwarmend."
'Bijzonder'Maar na donderdag zit het er dan toch echt op. Hoewel er wordt gesproken over een Zomerlingo en Kinderlingo, blijft de ballenbak voorlopig leeg. Geen blauwe, groene of rode ballen meer.
"Het was bijzonder om de laatste kandidaat van Lingo te mogen zijn", aldus een bevoorrechte Erwin, die in het bijzonder zijn vriendin Valerie wil bedanken. "Ze was echt goed bezig met die tienletterwoorden, ongelooflijk."
LEES OOK: Lingo stopt, maar Lucille Werner maakt nog wel één keer Kinderlingo: J-O-E-P-I-E-!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.