Partij VoorTilburg doet aangifte van lekken vertrouwelijk stuk Cinecitta

2 oktober 2014 om 20:57 • Aangepast 21 november 2020 om 22:16
nl
De partij VoorTilburg gaat aangifte doen van het lekken van een vertrouwelijk rapport over de financiële positie van bioscoop Cinecitta. Dat bevestigt raadslid Linda Oerlemans van de partij op Twitter, na een bericht van een journalist van het Brabants Dagblad.
Profielfoto van
Geschreven door

Het rapport was alleen beschikbaar voor raadsleden die moesten stemmen over een lening van bijna drie miljoen euro aan de bioscoop.
Veel raadsleden lazen het rapport nietOmroep Brabant kreeg het stuk in handen. De gemeente Tilburg liet eerder weten geen aangifte te doen. De gemeenteraad stemde in met de lening aan Cinecitta, ondanks dat het grootste deel van de raad niet de moeite nam om het rapport te lezen.
Volgens het vertrouwelijke stuk van de Bank Nederlandse Gemeenten is het onwaarschijnlijk dat Cinecitta de lening vanuit de exploitatie kan terugbetalen. Ook staat in het rapport dat de lening mogelijk een vorm van ongeoorloofde staatssteun is.

Wachten op privacy instellingen...

'Geen ongeoorloofde staatssteun'Die zorg werd ook geuit in twee adviezen van advocaten. Het gemeentebestuur stelde daarom zelf nader onderzoek in en daaruit bleek dat de lening geen ongeoorloofde staatssteun is.
Maandag stelt Hans Smolders het lekken ook aan de orde in een commissievergadering van de gemeenteraad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.