Video

Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer weer open, schepen kunnen om scheepswrak heen varen

3 oktober 2014 om 15:45 • Aangepast 21 november 2020 om 22:16
nl
Schepen kunnen weer door het Schelde-Rijnkanaal varen. De vaarweg werd donderdagavond afgesloten nadat een binnenvaartschip met zout na een aanvaring bij Nieuw Vossemeer zonk. Er is vrijdagmiddag een strook van 30 tot 35 meter vrijgemaakt, zodat schepen onder begeleiding om het wrak heen kunnen varen. Dat blijft zo tot het schip geborgen is.
Profielfoto van
Geschreven door

Vermoedelijk gebeurt dat eind volgende week door de eigenaar zelf, zo laat Rijkswaterstaat weten.
Het schip werd donderdagavond overvaren door een groot passagiersschip uit het Zwitserse Basel. Niemand raakte gewond. De twee opvarenden van het vrachtschip kwamen wel in het water terecht, maar konden aan boord komen van het passagiersschip.
Stuurproblemen binnenvaartschipHet gezonken schip had stuurproblemen, zei een woordvoerster van de Rijkswaterstaat. Het passagiersschip kon het niet meer ontwijken. Onbekend is hoeveel mensen aan boord waren.
"Het passagiersschip voer in zuidelijke richting, maar dat kan nu niet meer omdat het gezonken binnenvaartschip in de weg ligt. Het schip heeft nu als enige optie om terug te varen." Het passagiersschip is inmiddels doorgevaren naar Antwerpen.
Omleiding voor schepenHet 80 meter lange binnenvaartschip ligt dwars op het Schelde-Rijnkanaal. De waterweg op de grens van Brabant en Zeeland wordt onder meer gebruikt als vaarroute naar de haven van Antwerpen. Die stad is volgens Rijkswaterstaat weer via het Schelde-Rijnkanaal bereikbaar. Aan het eind van de dag wordt meer duidelijk over de berging, verwacht een woordvoerster van de dienst.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.